Voor de gemeenteraads verkiezingen van 2010 ontwierp en beschilderde Jolanda Hartog voor de gemeenteraad van Purmerend een Jugendstil plateel schaal, waarin het gemeentewapen van Purmerend op een abstracte manier is verwerkt. Aftredende raadsleden krijgen als dank dit unieke afscheidsgeschenk.In opdracht van de gemeente Purmerend ontwierp en beschilderde zij tevens twee verschillende aardewerk producten als relatiegeschenk. In het jugendstil ontwerp is wederom het gemeentewapen van Purmerend zichtbaar.   

 Eerst maakt Jolanda een ontwerp op papier. Van dit ontwerp maakt zij een ponsief (een soort mal van calque papier, waarin kleine gaatjes zijn geprikt). Door het ponsief op het bord te leggen en er met koolstofpoeder overheen te gaan, komt heel licht het ontwerp op het bord te staan. Hierna wordt de 'koolstof-tekening' nog eens overgetrokken met potlood. Pas dan wordt de schaal met de hand beschilderd met majolica, een zogenaamde onderglazuur.
Vervolgens wordt het beschilderde aardewerk op lage temperatuur voorgebakken, zodat de lijm uit het onderglazuur wegbrandt. Hierna wordt het uit de oven gehaald en geglazuurd dmv dompelen of spuiten. De schaal gaat wederom de oven in en wordt afgebakken op een temperatuur van 1070 graden.  Het glazuur smelt uit tot een mooie, glanzende, transparante laag en de majolica wordt helder van kleur.
De schaal is klaar.