Een tentoonstelling in het Purmerends Museum in het teken van 'Purmerend 600 jaar stad'.  
In het museum zijn negen tafels gedekt met negen verschillende tafelkleden met daarop negen bijpassende sets keramiek, handbeschilderd door plateelschilderes Jolanda Hartog. 

De ontwerpen voor de tafelkleden en het keramiek zijn bedacht door- en aangeleverd vanuit de bevolking van Purmerend. Hiervoor werden negen groepen benaderd, elk bestaande uit negen personen. In het ontwerp voor de tafelkleden is een onderwerp uit de geschiedenis van Purmerend belicht.
De 81 ontwerpen werden na aanlevering omgezet tot een weefpatroon door textielvormgeeftster Mariëtte Wolbert, waarna de tafelkleden en servetten zijn geweven bij het Textielmuseum in Tilburg. Elk van de negen tafelkleden heeft een eigen kleur.  Jolanda Hartog heeft bij ieder kleed een bijpassende set serviesgoed ontworpen en beschilderd, geïnspireerd door- en gebruik makend van de ontwerpen van het betreffende tafelkleed. Het uiteindelijke resultaat is een expositie met een serie fraai gedekt tafels, uniek en met een eigen kijk van inwoners van Purmerend op de geschiedenis van hun stad.
www.purmerendsmuseum.nl