Een samenwerkings project tussen Woningbouw- corporatie Intermaris- Hoeksteen, Kunstencentrum Wherelant en vier beeldend kunstenaars uit Purmerend. Bewoners in vier verschillende wijken hebben onder begeleiding van een kunstenaar een kunstwerk gecreëerd. Van ieder kunstwerk is een foto gemaakt en deze is op een vlag gedrukt. Iedere wijk krijgt zo zijn eigen WIJKVLAG, die uitgehangen kan worden bij speciale gelegenheden.

 Via het community art project 'Ik vlag, jij vlagt, wij vlaggen' worden buurtbewoners van verschillende wijken in Purmerend dmv kunst met elkaar in contact gebracht, om zo de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.
Vier kunstenaars (Wil van Blokland, Ingrid Pasmans, Mirjam Bakker en Jolanda Hartog) hebben ieder in een wijk in Purmerend met de bewoners een kunstwerk gemaakt. Van ieder kunstwerk is een foto gemaakt, die op  een vlag is gedrukt. Elke huurder uit de wijk krijgt van de Woningbouwcorporatie IntermarisHoeksteen deze WIJKVLAG cadeau.
De vlag kan worden uitgehangen bij speciale gelegenheden in de wijk, bijvoorbeeld een buurtfeest. Op de vlag zit bovendien een transparant hoesje genaaid, waar mensen ook hun persoonlijke boodschap in kunnen schuiven: bijv. Piet is 60.  

                                                          

Op 4 jul 2010, zijn de eerste wijkvlaggen officieel uitgereikt door wethouder Roald Helm van Gemeente Purmerend.
De uitreiking werd opgefleurd door een vrolijke optocht door de wijk, met een drumband, ijscokar, een bakfiets vol wapperende vlaggen en heel veel vrolijke, dansende en  lachende mensen.

                       

Jolanda Hartog heeft één van de wijkprojecten begeleid. Zij bedacht een kunstwerk van  gekleurd woongrind voor de Zuid-Afrika wijk in de Weidevenne. Het ontwerp voor het kunstwerk is  geïnspireerd op de muurschilderen van de NDEBELE, een volk uit Zuid-Afrika. 
Voor meer informatie over haar project, lees verder onder de titel 'GRINDTAPIJT' op deze website.