Kunstprojecten/Community Art/Creative teambuilding

Door middel van het samen creëren van een kunstwerk, kun je mensen nader met elkaar in contact brengen.  Jolanda Hartog bedenkt  kunstprojecten of kunstwerken waarbij mensen (buurtbewoners, werknemers, scholieren)  een persoonlijke creatieve bijdrage leveren en op die manier meehelpen met het tot stand komen van een prachtig kunstwerk.

 
BEDRIJFSUITJE / CREATIEVE TEAMBUILDING: Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Jolanda Hartog maken de werknemers gezamenlijk een kunstwerk. De invulling van de workshops, het idee en de uitwerking van het beeld kunnen een weerspiegeling zijn van de doelstelling of het concept van het betreffende bedrijf. Het uiteindelijke kunstwerk, dat natuurlijk een mooie plek verdient  in het bedrijfspand, is als het ware het visitekaarte van het bedrijf. Gedacht kan worden aan een ruimtelijk beeld (keramiek/speksteen), maar ook aan een groot (foto) doek voor aan de wand of bijvoorbeeld een handbeschilderd tegeltableau. Veel is mogelijk. Zie bijvoorbeeld: 'de Stenen Stad'.

Een samenwerkings project tussen Woningbouw- corporatie Intermaris- Hoeksteen, Kunstencentrum Wherelant en vier beeldend kunstenaars uit Purmerend. Bewoners in vier verschillende wijken hebben onder begeleiding van een kunstenaar een kunstwerk gecreëerd. Van ieder kunstwerk is een foto gemaakt en deze is op een vlag gedrukt. Iedere wijk krijgt zo zijn eigen WIJKVLAG, die uitgehangen kan worden bij speciale gelegenheden.

Een tentoonstelling in het Purmerends Museum in het teken van 'Purmerend 600 jaar stad'.  
In het museum zijn negen tafels gedekt met negen verschillende tafelkleden met daarop negen bijpassende sets keramiek, handbeschilderd door plateelschilderes Jolanda Hartog. 

Community art project PARELS IN DE PURMER, het PARELHOF bij OBS de AKKERDIJK.
Alle kinderen van de school hebben onder leiding van Jolanda Hartog een keramische parel gemaakt met daarop  een eigen ontwerp van hun voetafdruk. Alle parels samen vormen een spoor, een parelketting door het parelhof (de patio van de school). Ieder jaar groei het kunstwerk en komen er nieuwe parels bij gemaakt door de nieuwe kinderen die op school komen. 

In het kader van een Community Art project van Woningbouw- corporatie Intermaris Hoeksteen heeft Jolanda samen met buurtbewoners van de Zuid Afrika wijk in Purmerend, een groot gekleurd grindtapijt gemaakt. Het ontwerp is  geïnspireerd door de muurschilderingen van de Ndebele, een volk uit Zuid Afrika. In  het tapijt zijn de gevels van de woningen uit deze buurt verwerkt.

De medewerkers van Woningbouw corporatie Intermaris Hoeksteen hebben samen, onder begeleiding van Jolanda Hartog, gewerkt aan een beeld  voor in de entreehal van hun nieuwe pand.