Jugendstil plateel

               
Na de Kunstacademie heeft Jolanda Hartog een aantal jaren gewerkt bij verschillende plateelbedrijven. Hier leerde zij het oude ambacht van het plateelschilderen. Bij deze bedrijven werd met name Delftsblauw aardewerk vervaardigd. Maar aangezien Jolanda  al zeer geïnteresseerd was in het Jugendstil plateel  (en ook afstudeerde voor het vak kunstgeschiedenis op het onderwerp 'Jugendstil plateel in Nederland'), schilderde zij bij deze bedrijven zo nu en dan al aardewerk met eigen Jugendstil ontwerpen.
Jolanda Hartog schildert nog steeds handbeschilderd Jugendstil aardewerk in opdracht.

Na de Kunstacademie heeft Jolanda Hartog een aantal jaren gewerkt bij verschillende plateelbedrijven. Hier leerde zij het oude ambacht van het plateelschilderen. Bij deze bedrijven werd met name Delfts blauw aardewerk vervaardigd. Maar aangezien Jolanda al vanaf het laatste jaar van de Kunstacademie in plateel was geïnteresserd (afgestudeerd voor het vak kunstgeschiedenis op het onderwerp 'jugendstil plateel in Nederland'), schilderde zij al zo nu en dan al aardewerk met eigen Jugendstil ontwerpen.


Plateelschilderes Jolanda Hartog schildert Jugendstil plateel in opdracht.

Aan de hand van uw wensen wordt samen met u een biscuit model uitgezocht , en in overleg een ontwerp gemaakt (eventueel voorzien van een persoonlijke tekst).  Het plateel wordt met de handbeschilderd, geglazuurd en gebakken. Ieder stuk is uniek.
Er zijn veel mogelijkheden: borden/vazen/ tegeltableaus/ naamborden/  doosjes etc.

Handbeschilderd Jugendstil als relatiegeschenk of als een  persoonlijk uniek cadeau.
Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Voor het Purmerends Museum beschildert Jolanda Hartog twee series aardewerk , geïnspireerd door het Jugendstil plateel dat rond 1900 bij plateelfabrieken in Purmerend vervaardigd werd.

 Aan de hand van uw wensen wordt samen met u een biscuit model uitgezocht . In overleg wordt een ontwerp gemaakt, waar eventueel een logo of een persoonlijke tekst in wordt verwerkt.  Het plateel wordt met de hand beschilderd, geglazuurd en gebakken. Ieder stuk is uniek.
Denk eens aan een mooi handbeschilderd stuk Jugendstil plateel als bijzonder relatiegeschenkof als een  persoonlijk uniek cadeau.