Jolanda Hartog geeft diverse  workshops (ook op locatie).  Bijv. een  workshop  'spekstenen' voor  volwassenen of kinderen.  Of een workshop plateelschilderen (Delftsblauw of Jugendstil), eventueel in combinatie met een bezoek aan het Purmerends Museum.

 Jolanda Hartog kan verschillende soorten workshops geven, aan diverse soorten groepen mensen: volwassen, kinderen(kinderfeestjes), scholen, bedrijven, of bijv. een creatieve workshop in het kader van een feest (vrijgezellenfeest, babyshower, huwelijksfeest).
 
Bij een workshop plateel schilderen, geeft Jolanda uitleg over het oude ambacht, de geschiedenis, het proces hoe plateel gemaakt wordt en de techniek van het schilderen. Daarna kunnen mensen zelf de penseel ter hand nemen. Er kan gewerkt worden op diverse modellen biscuit (biscuit is gegoten, ongeglazuurd aardewerk).  Men kan individueel een product beschilderen, maar het is ook mogelijk om met bijvoorbeeld een groep mensen samen een groot tegeltableau te maken of bijv. een servies. Het beschilderde aardewerk wordt later door Jolanda geglazuurd en afgebakken in een keramiekoven. De werkstukken kunnen wanneer ze gebakken zijn, op afspraak opgehaald worden.
Deze workshop kan op locatie, maar kan ook gegeven worden in het Purmerends Museum, waar een grote collectie Jugendstil plateel aanwezig is, ter inspiratie.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een workshop plateelschilderen in combinatie met een bezoek aan het Purmerends Museum, dan kunt u een mail sturen via het contactformulier. U wordt dan op de hoogte gehouden van wanneer er in het museum een workshop plaats gaat vinden.
 


Bij een workshop speksteen bewerken, kunnen mensen in een paar uur tijd (minimaal 2,5 uur) een klein beeldje maken. Speksteen is een zachte steensoort die je gemakkelijk kunt bewerken dmv vijlen, zagen, boren en soms hakken. Door de steen te schuren, te polijsten en vervolgens in de was te zetten, wordt het beeldje glad, worden de kleuren veel intenser en gaat de werkstuk mooi glimmen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Hartog.