Leskist SLOT PURMERSTEIJN.
In opdracht voor het Purmerends museum heeft Jolanda Hartog een leskist ontwikkeld voor het basisonderwijs met als onderwerp SLOT PURMERSTEIJN, het kasteel dat tussen 1410 en 1741 in Purmerend stond.De leskist bestaat uit drie kasteelkisten met 
-lesmateriaal in de vorm van powerpoint presentaties, lesideeën en lesopdrachten (via USBstick 'de steutel der wijsheid'.)
-inspirerende voorwerpen, fotomateriaal en spellen die te maken hebben met slot Purmersteijn en de periode dat het kasteel in Purmerend stond. 


Voor meer info download de flyer: http://www.purmerendsmuseum.nl/page/233/Basisonderwijs

Snuffelmenu
Voor het Purmerends museum heeft Jolanda Hartog ook div. educatieve projecten ontwikkeld in het kader van het snufflmenu, waarbij  kinderen uit groep 3 van basisscholen uit Purmerend het museum bezoek en spelenderwijs kennis maken met een stukje verleden van Purmerend.
Onderwerpen:   PURMERENDS PLATEEL/ DE HOEFSMIT/ ER WAS EENS....

Voor 'Purmerend tijdens WOII' (een samenwerkingsproject tussen Clup welzijn en het Purmerends museum waarbij kinderen van groep 8 in gesprek gaan met oud Purmerenders over het leven tijdens de oorlog) 
heeft Jolanda het educatieve materiaal bij de expositie ontwikkeld en een inspirerende speurtocht gemaakt, door het centrum van Purmerend, vol spannende verhalen en wetenswaardigheden over de oorlog.

 
Snuffelmenu groep 3: Onderwerp: Purmerends Plateel 
Snuffelmenu: groep 3: De hoefsmid

Snuffelmenu: groep 3: Er was eens.....

Project WOII: Groep 8: In gesprek met oud Purmerenders over WOII aan de hand van vraagstukken en objecten/ speurtocht : Purmerend tijdens WOII.