1982-1988: VWO ST.Ignatius College in Purmerend
1988-1992: Hogeschool voor de Kunsten, Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam: 1e graads docent Handvaardigheid, afgestudeerd in de richting Beeldhouwen en Keramiek.
1992-1997: Werkzaam  als plateelschilderes ( Delftsblauw en Jugenstil) bij verschillende Delftsblauw bedrijven:  Keramiek boetiek in Volendam,  Pottenbakkerij de Saense Lelie op de Zaanse Schans (vervaardigen en beschilderen van Delftsblauw aardewerk + leiding geven in de pottenbakkerij en geven van demonstraties aan toeristen), geschilderd voor plateelfabriek Heinen.
1998-2004: Werkzaam bij Arts & Crafts (winkel/ groothandel voor kunstenaarsbenodigdheden/ lijstenmakerij).  
2005: Bij Zaans Museum voor Fluxus (centrum voor de kunsten, Zaandam) rondleidingen en workshops gegeven aan schoolklassen.
Sinds 2005- 2016 : Werkzaam als docent bij Kunstencentrum Wherelant. ( Docent beeldhouwen in speksteen, keramiek, plateelschilderen, ruimtelijk, kindercursussen (leeftijd 6 t/m 12), div. (scholen) projecten, naschoolse ateliers, atelier voor mensens met een beperking, mensen met psychiatrische achtergrond,  teambuilding etc..)
Sinds 2005: Diverse projecten in samenwerking met het Purmerends Museum. Vervaardigen van een serie Jugenstil aardewerk voor de verkoop, vervaardigen van projectmateriaal voor scholen, geven van workshops en demonstraties.
2008: Kunstproject op het trottoir voor het poppodium P3 te Purmerend, tijdens de open podiumdagen.
2008/2009/ 2010 periode juli/augustus: Docent beeldhouwen op een camping in AXAT in Zuid-Frankrijk.
2009: HELDENTROFEE. Opdracht van Gemeente Purmerend: het ontwerpen en vervaardigen van een onderscheiding voor kinderen, die door de burgemeester van Purmerend  wordt uitgereikt aan kinderen die een heldendaad hebben verricht. Dit is een jaarlijks terugkerende opdracht van de Gemeente Purmerend.
2009: Kunstproject: DE STENEN STAD. Opdracht van woningbouwcorporatie IntermarisHoeksteen om samen met de medewerkers een kunstwerk te maken voor in de hal van het nieuwe pand.
2009/2010: Kunstproject: IK VLAG, JIJ VLAGT, WIJ VLAGGEN. Community art: een samenwerkingproject tussen woningbouwcorporatie IntermarisHoeksteen, Kunstencentrum Wherelant en vier beeldend kunstenaars om door middel van kunst buurtbewoners op een positieve manier met elkaar in contact te brengen om zo de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.
Oktober 2009: Kunstproject  Grindtapijt in de Weidevenne in Purmerend.
2010:  Ontwerpen en beschilderen van serviezen ten behoeve van de expositie BINDINGEN in Purmerends Museum:  een tentoonstelling in het teken van Purmerend 600 jaar stad.
2010: Regelmatig werkzaam als beeldend docent voor Fluxus, centrum voor de kunsten van Zaandam, bij diverse kunstprojecten op scholen.
Maart 2010: Opdracht van de Gemeenteraad van Purmerend. Het ontwerpen en beschilderen van een Jugendstil schaal als afscheidsgeschenk voor aftredende raadsleden.
2010/ 2011: project KINDEREN VAN EUROPA OP REIS, een groot samenwerkings project van Jeugdbuurtwerk van Clup Welzijn, Spurd, Cultuurhuis Wherelant en Bredeschool de Weide. Bedenken van project, ontwikkelen van lesprogramma's/lesmateriaal, organiseren van workshops, regelen van ontmoetingen , initiator van boekje: Verhalen van de Melkweg.
September 2012: Groen van Toen. In opdracht van gemeente Purmerend ism Purmerends Museum, ontwikkelen van lesprogramma voor basisscholen in het kader van de Open Monumentendag.
2013 : TAS (theater atelier speciaal) project op Martin Luther King school in Purmerend (speciaal onderwijs) waarbij met de kinderen gedurende een heel traject van workshops (theater en beeldend)  is gewerkt naar voorstelling en een kunstwerk  voor in de nieuwe school. Thema 'van oud naar nieuw'. 
2013-2014: Community art project: PARELS IN DE PURMER. Start maken van PARELkunstwerk met alle kinderen van OBS de Akker: Het AKKERPAD.
2014: Purmerends museum:  Ontwikkelen van diverse educatieve programma's voor basisonderwijs die aansluiten bij de exposities.  SNUFFELMENU (groep 3/4)   onderwerp: DE HOEFSMIT  (sept 2013) / PURMERENDS PLATEEL verzamelen ( mei 2014)
2015:  Purmerends musuem:  ontwikkelen van een leskisSLOT PURMERSTEIJN voor de basisschool 
feb./maart 2015:  Project in samenwerking met CLUP welzijn en het Purmerends museum voor groep 7/8 die aansluit bij de tentoonstelling PURMEREND TIJDENS WO II. : Ontwikkelen van educatief programma waarbij oud purmerenders die de oorlog hebben meegemaakt in  gesprek gaan met de kinderen) . Ontwikkelen van speurtocht door het centrum Purmerend langs plekken die een verhaal vertellen over de oorlog.
okt 2015: Purmends museum: ontwikkelen educatief programma (groep 3/4)  SNUFFELMENU thema: verhalen: ER WAS EENS....
okt 2014: (community art project  PARELS IN DE PURMER) plaatsen van kunstwerk (gemaakt samen met alle kinderen van OBS de Dijk en OBS de Akker in het PARELHOF (patio van de school) ter opening van de fusie en nieuwe school  de AKKERDIJK. Dit is een groei kunstwerk waarbij jaarlijks nieuwe pareltjes (gemaakt door de nieuwe kinderen op school)  worden toegevoegd. 
2014-2015: CMK Cultuureducatie met kwaliteit, op basisschool Oeboentoe. (De regeling cultuureducatie met Kwaliteit is een stimuleringsregeling van de Rijksoverheid om de kwaliteit van cultuureducatie te vergroten in het basisonderwijs. In Purmerend werken cultuurhuis Wherelant, muziekschool, de bibliotheek en de basisscholen samen onder de noemer SAMEN LEREN. )
2015-2016: CMK  Cultuureducatie met kwaliteit: op basisschool KAWAMA. http://www.cultuureducatiepurmerend.nl/informatie/
2013/2014/2015/2016:  Naschoolse ateliers op diverse scholen: OBS de Dijk , OBS de Akker, parelhof atelier op de Akkerdijk, NDALA atelier op brede school  DE KRAAL.
2016 : Atelier voor twee  : samenwerking  tussen Cultuurhuis Wherelant: en Zorgcirkel: Atelier voor  mensen met dementie samen met hun mantelzorger. 
2016KUNST TE GAST: Regionale stichting Wonen Plus ism cultuurhuis Wherelant: Thema: Water-kust-land: 100 jaar droge voeten. Div workshops in Oosthuizen, Volendam en Marken waar ouderen, samen met  hun mantelzorgers en kinderen van de naschoolse opvang samen kwamen en hebben gewerkt naar een eindexpostie met als onderwerp de watersnoodramp van 1916.
2016: PURMEREND AAN ZEEhttp://www.kinderenaanzee.nl/   Samenwerkingsproject van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Clup Welzijn. Een vakantie week voor kinderen waarbij kunst, techniek, welzijn en onderwijs op ge├»ntegreerde wijze aangeboden. Kinderen worden uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan, zich kunstzinnig te uiten en de regie te nemen over hun eigen creatieve proces.
2017/2018:TEKENSCHRIFT. In opdracht van het Purmerends Museum, ter ere van het 75 jarig bestaan, gesubsidieerd door Gemeente Purmerend,  een project ontwikkelt samen met Mirjam Bakker, voor de kinderen van Purmerend: een tekenschrift aan de hand van objecten uit het museum, om kinderen te stimuleren om te kijken en te tekenen.http://www.purmerendsmuseum.nl/Het-Tekenschrift
2017: ONTWERPEN VAN TWEE GROTE TEGELTABLEAUS in delftsblauw in opdracht van Dutch premium yachts, geplaats in twee rondvaartboten die gaan varen in een themapark in Shanghai,China.http://www.dutchpremiumyachts.com/2017/02/15/2298/
2018: Project OP REIS: samenwerkings project met Mirjam Bakker. Een groot vilt kunstwerk gemaakt samen met alle kinderen van BOE (Basis school Oostelijke Eilanden) in Amsterdam.
2017-2018: Kunstenaar in de klas. OBS RANONKEL in Purmerend.